Een elektrische kruiwagen, social return?
Dat je SROI ook op een hele andere manier kunt invullen, bewijst het bedrijf Co van Beek met haar gulle gift aan hoveniersbedrijf Green2grow!


Co van Beek is hofleverancier van de gemeente Utrecht en heeft in ruil daarvoor een social return opgave. Hiermee stimuleert het bedrijf om oplossingsgericht invulling te geven aan het maatschappelijke vraagstuk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op hun eigen niveau te kunnen laten participeren in de samenleving.


Co van Beek is een klein servicegericht familiebedrijf en heeft derhalve geen ruimte om iemand aan te nemen. Het was voor hen dan ook geen gemakkelijke opgave om het social return verzoek van de gemeente om te zetten in een constructieve bijdrage. In gesprek met Het Makelpunt Social Return ADSU zijn ze uiteindelijk tot mooie creatieve oplossingen gekomen die een win-win opleveren. Voor het maatschappelijke hart van hun bedrijf en voor mensen met een kwetsbaarheid die werkzaam zijn op activeringsplekken in de stad.


Zo gaan ze het terreinonderhoud sociaal uit besteden, laten ze een picknicktafel op maat maken door het Leger des Heils en hebben ze een interessante metaalopdracht uitgezet bij het Maliegilde van WIJ 3.0. Beide zorgorganisaties hebben werkplaatsen waar mensen met een kwetsbaarheid op hun eigen niveau en werktempo aan de slag kunnen.


Daarnaast heeft Co van Beek een gloednieuwe elektrische kruiwagen beschikbaar gesteld voor het bedrijf Green to grow. Een sociaal hoveniersbedrijf dat zich richt op het aanleggen, onderhouden en ontwerpen van sportvelden, instellingsterreinen, (bedrijfs)tuinen en parken. Wat hen extra bijzonder maakt is dat zij jonge mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt opleiden tot assistent-hovenier.


Wim van Vulpen van Green2grow: ‘Wij zijn echt super blij. Met deze kruiwagen hebben we een nieuwe tool in handen waarmee we de jongens en meiden verder kunnen opleiden in het hoveniersvak. Iedereen zal ermee willen werken! ’ De bedrijven kenden elkaar nog niet maar een verdere samenwerking is met deze eerste ontmoeting vormgegeven.


Andre van Beek van Co van Beek: 'Wij zijn heel blij dat we met deze elektrische kruiwagen een jonge generatie die een lastige start in hun werk carrière hebben, positief kunnen ondersteunen'
Prachtig om te zien hoe een bedrijf als Co van Beek social return serieus neemt en samen met buro social return gemeente Utrecht en het makelpunt social return ADSU zoekt naar de best passende mogelijkheden.
Ook op zoek naar een creatieve invulling voor de social return opgve? Mail dan naar: danielle@adsu.nl