Succesvol social impact project met ADSU partners

Medio 2017 is ZINWAARTS het GreenHub project gestart. Een bolvormige ruimte voorzien van vele planten, voor een korte meeting, een goed gesprek of een moment van ontspanning. Doelstelling was een product met 100% social impact op drie niveaus in de markt te zetten; in de productie, voor de gebruiker en voor de omgeving.

Daarin is ZINWAARTS geslaagd:

- De GreenHub wordt geproduceerd en opgebouwd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

- De gebruikers profiteren van de ontspannende, inspirerende en luchtzuiverende werking van de planten.

- De omgeving wordt minimaal belast door gebruik van duurzaam geproduceerd hout, circulair vilt en gerecycled kunststof.

Samenwerking

Van der Hoeven kliniek. Hier worden via CNC freestechniek de onderdelen van de GreenHub uiterst nauwkeurig gezaagd. Ook de nabewerking vindt hier plaats. Voor de opbouw op locatie wordt gewerkt met een team van het Leger des Heils 50/50 . Zij zorgen voor afwerking van de onderdelen, zorgvuldige montage bij de klanten en aankleding met op maat gemaakte accessoires.

Inspirerend symbool

De eerste GreenHub staat sinds 17 januari jl. in de centrale hal van het Stadskantoor van Utrecht. Een tweede gaat in april geleverd worden aan gemeente Zeist en diverse andere gemeentes, bedrijven en organisaties hebben interesse getoond.

De gemeente Utrecht gebruikt de GreenHub om dialogen te voeren met inwoners over de duurzame ontwikkelingsdoelen zoals die zijn vastgesteld door de VN. Daarmee wordt de GreenHub een inspirerend symbool van duurzaam denken en doen. Naast gemeentes stimuleert, adviseert en verbindt ZINWAARTS ook bedrijven en andere organisaties bij het vormgeven van beleid en activiteiten rondom de duurzame ontwikkelingsdoelen. Meer info via www.zinwaarts.com